Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Lang Tünde a lámpás nyomában

2014.06.13.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A fantázia birodalmába kalauzolja Lang Tünde olvasóit a Lámpás nyomában – a küldetés, mely a Pokolba visz című könyvében. A celldömölki származású szerző kötetével június 13-án író-olvasó találkozó keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők. 

A Lámpás nyomába küldi első misztikus, szerelemes regényében az olvasóit Lang Tünde, akinek a neve sokaknak ismerős lehet, hiszen a T.C Lang szerzőként jegyzett írónő 18 éves koráig Celldömölkön nevelkedett, szülei révén pedig máig hazajár Kemenesaljára.



Az ünnepi könyvhét keretében megtartott író-olvasó találkozón A Lámpás nyomában szerzője elárulta, hogy már régóta kereste a művészi önkifejezés legtesthezállóbb formáját. A rajzolás és üvegfestés után végül az írásban találta meg önmagát. - Érdekes volt, mert, amikor rászántam magam, hogy megírom a könyvet, egy betűt sem voltam képes leütni. Átéltem azt, amit sokan mások is: rettegés a fehér papírtól. Ezt úgy játszottam ki, hogy krikszkrakszokat vetettem a papírra, így az már nem tűnt üresnek és felszabadultan tudtam gépelni. – meséli Lang Tünde, aki azt is elárulja, hogy mindig is vonzották a misztikus könyvek, ezért nem volt kérdés számára, hogy ebben a műfajban viszi végig a történetet.

Végül két és fél év alkotó munka után 2013 novemberében elektronikus formában megjelent A Lámpás nyomában, néhány hónapja pedig már könyvformátumban is olvashatják a fantasztikus regények kedvelői Sarah és Ronael romantikus kalandjait. – Az alapszituáció abból indul ki, hogy ellopták a Mennyek Kulcsát, levitték az Alvilágba. Egy angyal a Mennyen kívül ragadt, ő próbálja meg visszaszerezni a Pokolból a kulcsot, amiben egy földi lány lesz segítségére. A történet során egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de hogy van-e jövője egy földi halandónak és egy halhatatlan égi lénynek az a könyvből kiderül. – mondja a közgazdaság végzettséggel rendelkező írónő.


A premier filmekhez hasonlóan T.C Lang első kötetéhez is készült könyvtrailer, ami egyre népszerűbb műfajjá válik Magyarországon. A trailer bevezeti, a könyv pedig 328 oldalon részletezi azt „a küldetést, mely a Pokolba visz.”


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb