Sertés összeírás

2022.08.15.

 

 


Tisztelt Lakosok!


 


 Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felel6s államtitkár Úr a sertéspestis terjedésének és felszámolásának érdekében előírta a megyében lévő sertéstelepek összeírását (cenzus). Az összesírásra 2022. augusztus 1.- november 30. közötti időszakban kerül sor. Az összeírással kapcsolatban felmerülő feladatokat állatorvosok fogják végezni, munkájuknak hatékonyságának érdekében kérem a Tisztelt Állattartókat, hogy amennyiben sertést tartanak (akár csak 1 db-t is), arról 2022. augusztus 31. (szerda) napjáig a Polgármesteri Hivatal vagy az illetése Jegyzőség felé adatot szolgáltatni szíveskedjenek!


Ezen tájékoztató jellegű adatszolgáltatás/Összeírás alapján az állatorvosok (szeptember-november hónapokban) felkeresik, és az összeírás mellett járványvédelmi tájékoztatásban is részesítsék a sertéstartókat.


Az összeírás célja: olyan adatbázis létrehozása, ami a betegség megjelenése esetén segíti a hatékony védekezést és lehetővé teszi a felszámolásra kerülő állatok kártalanítását, továbbá eleget tesz az uniós előírásoknak, ezzel biztosítva a magyar sertések és sertéstermékek forgalmazását Európában.


A sertéstartásra vonatkozó adatok - állattartó neve és címe, egyéb elérhetősége (telefon, e mail cím) -


A bejelentéseket az alábbiak valamelyikén várjuk:


Személyesen: a Polgármesteri Hivatalban vagy az illetékes Jegyzőségen.


Telefonon: 06-95/777-825


E-mail-ben: nagy.antal@celldomolk.hu


A tájékoztatás határideje: 2022.augusztus 31.(szerda)


 


Dr. Tóth Zoltán járási fóállatorvos

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városhza tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

cellkabel peWeb