Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése

2010.03.12.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Celldömölk Város Önkormányzatának a Celldömölk Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése című az Új Magyarország Fejlesztési Terv Államreform Operatív Program keretén belül polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése tárgyú pályázati felhívásra benyújtott pályázata támogatásban részesült. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 11.360.000 Ft.


 Celldömölk Város Önkormányzata meghatározta és az Integrált Városfejlesztési Stratégia Szervezet-fejlesztési mellékletében dokumentálta azokat az operatív lépéseket, amelyeket a " szolgáltató önkormányzat" kialakítása érdekében - elsősorban - a polgármesteri hivatalnak meg kell tennie. A projekt keretében felmérik a Hivatal szervezeti és működési sajátosságait, meghatározzák a cél érdekében megvalósítandó lépéseket, képzések és új szoftverek segítségével pedig megteremtik a feltételeket.


A szervezet-fejlesztés keretében megvalósításra kerülő tevékenységek (felmérések, problémafeltárás, intézmény- és szolgáltatás standardok felállítása, humánerőforrás-optimalizálás, működési folyamattérkép összeállítása, szervezetfejlesztési tanácsadás, képzés, szoftver igények kialakítása) kivétel nélkül támogathatóak az ÁROP keretén belül.


Celldömölk Város Polgármesteri Hivatalának szervezeti struktúrája egyszerű lineáris, működése pedig alapvetően családias és ad hoc jellegű. A kor követelményeinek, valamint a kistérségi központ szerepkörből adódó (ügyfélforgalmi statisztikák elemzéséből kimutatható) növekvő ügyfélforgalomnak azonban már egyre kevésbé tud megfelelni. A fejlesztés pozitív hatásai közvetetten a helyi, kistérségi állampolgároknál jelentkeznek azáltal, hogy szolgáltató önkormányzat alakul ki, amely hatékony, gyors és kulturált ügyintézést garantál, költséghatékony módon. A projekt szűkebb célcsoportja a Hivatal tisztségviselői.


Projekt tevékenységei:


  1. A helyzetfeltárás alapján meghatározott paraméterekkel rendelkező, integrált szoftver beszerzése.

  2.  Szervezetfejlesztési folyamattanácsadás igénybevétele

  3. Szervezeti helyzetelemzés, optimalizálási folyamatok-, valamint a standardok kidolgozása, a részterületek vonatkozásában operatív lépések megtervezése, új működési struktúra bemutatása


Projekt közvetlen eredményei:


  1. Döntési mechanizmusok korszerűsítése

  2. A költségvetési gazdálkodás eredményességének javítása

  3. Partnerség erősítése

  4. Immateriális javak beszerzése


Letölthető dokumentáció

Kedvezményezett

Celldömölk Város Önkormányzata

9500 Celldömölk, Szentháromság tér 1.

Telefon: 95/525-810 FAX: 95/420-304

 

Közreműködő szervezet

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.

1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

Telefon: 1/224-3100 FAX: 1/224-3105

 

Irányító hatóság

http://www.nfu.hu/krpih

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb