Cikkek

1 2 3 4 5 6 7
 • Lakossági fórum a kórházról

  2016.12.23.

  Új formában, a szombathelyi Markusovszky kórház tagintézményeként működik ez év elejétől a celldömölki kórház. Az integrációról tavaly decemberben lakossági fórumot tartottak. Dr. Farkas Péter, a Kemenesaljai Egyesített Kórház főigazgatója nyitotta meg azt a lakossági fórumot, amelyet 2016 decemberében tartottak a kórház területén.  

 • Karácsonyi üdvözlet

  2016.12.22.

   

 • Jótékonysági koncert a mentőállomás javára

  2016.12.17.

  2016. december 17-én szervezte meg szokásos évi jótékonysági koncertjét az Együtt Celldömölk Városért Egyesület. Idén a Prima Primissima-díjas Budapest Klezmer Band szórakoztatta a közönséget.  

 • Celldömölk a legjobbak között

  2016.12.13.

  Harmadik alkalommal vett részt 2016-ban Celldömölk az Európai Mobilitási Hét programjaiban, melynek folyamatosan növekvő népszerűségét mutatja, hogy rekordszámú hazai önkormányzat csatlakozott a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányhoz.  

 • Adventi készülődés

  2016.12.05.

  Advent első vasárnapja a keresztény kultúrkör legfontosabb ünnepére, a karácsonyra való felkészülés első állomása. Celldömölkön is évtizedes hagyomány már, hogy ebből az alkalomból a város szívében összegyűlve közösen ünneplik a lakosok az első adventi gyertya fellobbanását, mely szokáshoz idén az izsákfai és az alsósági városrész is csatlakozott.  

 • A Kemenesaljai Alkotókör jubileumi tárlata

  2016.12.02.

  Németh Nóra

  December 2-án az idei év utolsó kiállításának megnyitására is sor került a Művelődési Központ Móritz Galériáján. A tárlat ismét egy jubileumot hivatott ünnepelni: az idén 30 éves Kemenesaljai Alkotókör tagjainak munkái kerültek ugyanis a falakra. 

 • Közbiztonsági egyeztető fórum

  2016.12.01.

  A járás közbiztonságával kapcsolatban tartottak egyeztető fórumot a Celldömölki Rendőrkapitányság képviselői, a települések, szervezetek és intézmények vezetői. A találkozó sarkalatos témája ezúttal is a térség közbiztonsági és bűnügyi helyzete volt. Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak november 29-én, a Városházán. 

 • Zöldkarácsony a Vulkánparkban

  2016.11.26.

  Németh Nóra

  Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.  

 • Új bizottsági tagok, működtetés átadása

  2016.11.23.

  2016. november 23-án ülésezett Celldömölk Város Képviselő-testülete. Az ülésen elsőként esküt tettek az új bizottsági tagok, akik Erdélyi Antal képviselő halála miatt kerültek a bizottságokba. 

 • A 70 évet átfogó ünnep

  2016.11.19.

  2016. november 19-én a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében került megrendezésre az a sokszínű, színvonalas műsor, mellyel a 70 éves gimnázium alapítására emlékeztek. 

 • Közéleti Kávézó a klezmer jegyében

  2016.11.18.

  Németh Nóra

  Újabb állomásához érkezett a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület Közéleti Kávézó sorozata, melynek keretében a civil szervezet olyan híres embereket, közéleti személyeket, művészeket, sportolókat lát vendégül, akik nem csak magyar viszonylatban, de nemzetközi szinten is elismert szaktekintélyeknek számítanak. 

 • 125 éves az Eötvös-kísérlet

  2016.11.17.

  Németh Nóra

  November 15-én, kedden délután Celldömölkön tartotta meg ünnepélyes őszi elnökségi ülését a Magyar Geofizikusok Egyesülete. Az esemény apropóját a Ság hegyi Eötvös-inga mérés 125. évfordulója adta, melyből kifolyólag a résztvevők úgy döntöttek, hogy a tudományos történelmet írt mérés helyszínén, Kemenesalján tartják meg találkozójukat.  

 • Nyílt nap a Szakképzőben

  2016.11.16.

  2016. november 16-án nyílt napot tartott az SZMSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A pályaválasztás előtt álló 8. osztályosokat és szüleiket Soós Andrea tagintézmény-vezető köszöntötte az iskola aulájában. 

 • Az iskolák működtetéséről tárgyaltak

  2016.11.12.

  Németh Nóra

  November 10-én rendkívüli testületi ülést tartottak a város vezetői. Az ülésre a köznevelési intézmények kérdésében bekövetkezett jogszabályi változások miatt volt szükség, melynek értelmében 2017. január 1-től a tankerületi központ által fenntartott, a települési önkormányzat által működtetett köznevelési intézmények működésével kapcsolatos jogok és kötelezettségek a tankerületi központot illetik meg és terhelik.  

 • Meghívó - Magyar Geofizikusok Egyesülete

  2016.11.11.

   M E G H Í V Ó

 • Szakszervezeti taggyűlésen a nyugdíjas vasutasok

  2016.11.04.

  Németh Nóra

  Az elmúlt héten ismét sor került a Celldömölki Vasutas Szakszervezet Nyugdíjas Csoportjának éves tag gyűlésére. A találkozón az elmúlt esztendő szakmai és gazdasági beszámolója mellett ismét a nyugdíjasokat érintő aktualitások, célok kerültek terítékre. Október 27-én a Városházán gyűltek össze Celldömölkről és a környező településekről a Vasutas Szakszervezet Nyugdíjas Csoportjának tagjai éves hivatalos taggyűlésükre. 

 • Megérkezett Celldömölkre a Vasi Építészeti Biennálé

  2016.11.04.

  Németh Nóra

  Harmadik alkalommal rendezték meg a Vasi Építészeti Biennálét, 17 építész 30 alkotásával. A kiállítást október 3-án Celldömölkön is megnyitották A Vas Megyei Építész Kamara 2005-ben döntött úgy, hogy kiállítás keretében igyekszik megőrizni és a laikusok számára is hozzáférhetővé, megismerhetővé tenni a vasi építészek, belsőépítészek és tájépítészek alkotásait.  

 • A téli fagyveszélyre is készül már a Városgondnokság

  2016.11.03.

  Németh Nóra

  Az elmúlt hetekhez, hónapokhoz hasonlóan most is folyamatosan dolgoznak a Városgondnokság munkatársai a közterek, parkok tisztaságán, rendbe - tételén. Az ősz beálltával a legfontosabb feladat a lehullott falevelek össze gyűjtése és elszállítása, de emel - lett is bőven akad feladat a városban. 

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városhza tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

cellkabel peWeb