Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Szalagot kaptak az Eötvös szakközépiskola végzősei

2017.02.11.

Németh Nóra

A téli hónapok kiemelt rendezvénye a szalagavató ünnepség, mellyel a végzős középiskolások elindulnak a felnőtté váláshoz vezető úton. Február 11-én az SZMSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzősei is megkapták az évek során kiérdemelt szalagot.  


Február 11-én ünnepi díszbe öltözött az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola aulája, hogy méltó helyet biztosítson annak a 29 végzős diáknak, akik aznap kapták meg a középiskolai tanulmányok végét szimbolizáló szalagot. A felnőttkor küszöbét jelző szalagavató ünnepség a három végzős osztály bevonulásával vette kezdetét, majd Soós Andrea, az iskola igazgatója tartotta meg köszöntőjét. Az intézményvezető arra kérte a felsorakozott diákokat, szalagjuk mindig emlékeztesse majd őket egykori középiskolájukra, az itt eltöltött évekre és az itt megszerzett tudásra. „Eljutottatok ifjúkorotok legnehezebb szakaszába, amikor megismerhettétek önmagatokat, vágyaitokat, korlátjaitokat, tehetségeteket. Megtanultátok, hogy kik vagytok, honnan jöttetek és hová tartotok. Ebben a folyamatban segítettek titeket szüleitek és tanáraitok. A ma kitűzött szalag jelkép, az összetartozás jelképe. Annak a jelképe, hogy a középiskolai éveket kitöltöttük, tiszteltük és formáltuk egymást. És mindezt az iskolánk keretei között tettük, mert az iskola értetek van, volt és lesz.”



Az intézményvezető beszédét a szalag - feltűzés ünnepélyes pillanatai követ ték. A három végzős osztálynak a hagyományokhoz hűen az osztályfőnökök tűzték fel szalagjaikat, a 12. A-nak Árbocz Tamás, a 3/11B-nek Burjánné Bodó Imola, a 3/11C-nek Csói Gábor. Az esemény után Fehér László polgármester is köszöntötte a szakgimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaik befejezése elött álló diákokat. A polgármester hangsúlyozta, a tanulók büszkék lehetnek arra, hogy egy olyan intézményben tanulhattak, melyben az idei tanévben immár 130. éve folyik szakképzés. Kölcsey szavait idézve emlékeztette arra a fiatalokat, hogy az ifjúkorban átélt események, kötött barátságok azok, melyek meghatározzák későbbi életüket, valamint állandó tanulásra buzdította a diákokat, hogy további életüket is tudással és tartalommal tölthessék meg. A pol gár mester beszéde után a végzősök közös énekes produkcióval készültek a közönség számára, Presser Gábor Te majd kézen fogsz és hazavezetsz című slágerét tánckoreográfia is színesítette. Majd az intézmény vezetősége kedveskedett meglepetéssel a diákok számára, tortával és pezsgõvel ünnepelték, köszöntötték a fiatalokat. Az ünnepség programja fotóösszeállításokkal és táncos-zenés produkciókkal folytatódott. A szalagavatót, a hagyományokhoz hűen a végzősök keringője zárta.



NN

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb