Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Szalagot kaptak a végzős gimnazisták

2017.01.20.

Németh Nóra

Januárral kezdetét vette a szalagavatók szezonja. A sort Celldömölkön a Berzsenyi Dániel Gimnázium nyitotta, az iskola végzősei január 20-án kapták meg a felnőtté válást szimbolizáló szalagot. Január 20-án ünnepélyes keretek között a Kemenesaljai Művelődési Központ színháztermében került sor a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium szalagavatójára. 

Az idei évben rendhagyó módon csak egy osztály búcsúzik az intézménytől, így az ünnepi díszbe öltözött terem színpadán 34 diák sorakozott fel, hogy megkapja az mér földkőnek számító szalagot. A rendezvény Sipos Tibor iskolaigazgató beszédével vette kezdetét. „Gyorsan, szempillantás alatt eltelt ez a négy év. Ha ezen időszak első évét nagy utazásotok kezdetének, akkor befejező évfolyamát a partra érés szakaszának tekinthetjük. Lassan eltűnik a túlpart, nemsokára a megérkezésre készülhetünk. Az út nehezén túlvagyunk, de ahhoz, hogy kikötőbe érjetek, tudni kell azt, hogy a hajót csak mélyvízben lehet lehorgonyozni, amit fel kell készíteni a következő utazásra. Ennek a képzeletbeli utazásnak, amit a középiskolás tanulmányaitok jelentettek, lassan a végére érünk. Épségben, szerencsésen megérkeztünk a parthoz közeli vizekre, de még nem értünk partot. Májusban, az érettségi időszakában mindenkinek egyenként kell megküzdeni a veszélyes, zátonyok jelentette kihívással.



Őszintén remélem, hogy az olykor kalandos utazás velünk, a Berzsenyi Gimnázium zászlója alatt örök élményt jelentett mindannyiótok számára.” Az igazgató után Fehér László polgármester tartott ünnepi szónoklatot, hangsúlyozva a középiskolai évek fontosságát, ahol baráti kapcsolatok még nem érdekből szövődnek, és melyek aztán mégis egy életre szólnak. A polgármester néhány jövőbe mutató életbölcsességgel és Kölcsey szavaival zárta beszédét. Végül Rozmán László tankerületi igazgató köszöntötte a végzős diákokat, valamint a szülőket, a családtagokat és mindazokat a pedagógusokat, akiknek munkájának köszönhetően a tizenkettedikesek életük egyik leg jelentősebb állomásához érkeznek. Az igazgató jövőjükre tekintve annyit kívánt a diákoknak, hogy útjuk során mindannyian találják meg a saját életük mottóját. A beszédek sorát az ünnepélyes szalag feltűzés pillanatai követték. A 34 végzős diák ruhájára az osztály főnökük, Obráz István tűzte fel a felnőtté válást jelző szalagot. Ezt követően az osztály nevében Dummel Damján Bence tartott köszönőbeszédet. A szalagavató második felében a végzős év folyam műsorával folytatódott a rendezvény, akik meglepetés táncmixszel, fotó-összeállítással és végül a hagyományos keringővel kedveskedtek a közönségnek. Az iskola a szervezők, a szülői munka - közösség, a nevelőtestület és a végzősök nevében köszöni támogatóinak a felajánlásokat.



NÉMETH NÓRA

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb