Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Tourinform irodát avattak

2016.07.06.

Németh Nóra

Július 6-án hivatalosan is megnyitotta kapuit az új helyre költözött tourinform iroda. A megújult információs pont mostantól a város szívében, a Géfin tér 12-es szám alatt várja a turistákat, látogatókat.  

Az ünnepélyes épületavatón elsőként Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke hívta időutazásra a vendégeket, kiemelve, hogy a megyében elsők között nyílt meg 1998-ban a celldömölki tourinform iroda. „Sokan megkérdőjelezik, hogy van-e szükség egyáltalán marketingre, van-e szükség reklámra. Celldömölkön őket már meg lehet győzni a statisztikai adatokkal, a vendégéjszakák számával. Hiszen ha megnézzük az elmúlt tíz év statisztikáit, akkor azt látjuk, hogy Celldömölk ezeknek tükrében is dinamikus fejlődést mutat.”


Majthényi László után Fehér László polgármester mondott köszöntőt, folytatva a megkezdett időutazást. Beszédében kitért a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment megalakulásának történetére, marketing tevékenységének jelentőségére és az elért sikerekre. „Nagyon örülök, hogy a TDM-mel már magunk mögött tudhatunk egy sikeres, közel ötven millió forintos pályázatot, melyből számos rendezvény valósult meg, valamint egyéb eszközök is beszerzésre kerültek, például kerékpárok, faházak. Jelenleg is elbírálás alatt van egy újabb pályázatunk, emellett bízok a megyére kiírt TOP-os pályázatokban is, melyek a település fejlődését szolgálhatják. Ha megvalósul a tervezett szállodabővítés, akkor a meglévő szálláshelyekkel együtt Celldömölkön a vendégéjszakák száma akár a 60-70 ezret is elérheti a közeljövőben.”


Végül Tama István, a Magyar Turisztikai Ügynökség Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és beszámolt a tourinform folyamatos előre haladásáról, így többek között a helyi iroda állandó fejlődéséről is. „Nyugat-Dunántúl az erőt adó régió, amely a testnek, a szellemnek és a léleknek kíván élményeket nyújtani. Celldömölk és környéke egy olyan hely, ahol mindez megtalálható.Kellemes kirándulásokat lehet tenni a Ság hegyen, jókat lehet fürdeni a termálfürdőben, erősítve a testet. A léleknek itt a Mária-út, a helyi Máriakegyhely, mely nagyon komoly felfrissülést adhat. És a szellem is táplálkozhat a vulkánok megismeréséből, az itteni kulturális élet megismeréséből. Tehát amit a régió adhat,Celldömölk mindazt tudja.” A beszédek után szalagátvágás következett, majd Rác Dénes evangélikus lelkész és Kirner Antal Zoltán katolikus plébános közösen áldották meg az új irodát, végül pedig a Sziporka Mazsorett Csoport műsorával fejeződött be az ünnepség. A program után a vendégek megtekinthették a megújult irodát, valamint a szintén a Géfin térre kitelepült információs pontot, mely egészen a nyári szezon végéig nyújt tájékoztatást a városba érkező turistáknak.

»NÉMETH NÓRA

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb