Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Megnéztük: nem csak egyszerű thriller

2013.11.03.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Egy fiatal alkotópáros, Elekes Gergő és Gallai József új, magyar thrillerét mutatták be október 26-án a KMKK Art Moziban. Az Interjú című film egy valós élethelyzet extrém változatát viszi vászonra.

 


 


Három egész estés alkotást, több rövidfilmet és videoklipet tudhat maga mögött Elekes Gergő, akinek nem először tűnt fel a neve a KMKK ART mozi filmvásznán. A fiatal független filmes Még mindig című rövidfilmjét az I. Celldömölki Totál Plán fesztiválon különdíjjal jutalmazta a zsűri. Gergőt más szálak is kötik a városhoz, mint megtudtuk középiskolai éveit a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban töltötte. A filmgyártással már gyerekkorában is kacérkodott - „Nem tagadom a Vissza a jövőbe-trilógia megnézése után gondolkoztam el azon, hogy mi lenne, ha a barátaimmal mi is megpróbálkoznánk a filmezéssel. Természetesen, amikor a 15 éves kisgyerek elgondolja, hogy nagy volumenű filmeket csinál, hamar rájön, hogy ez nem működik olyan könnyen, és visszavesz a tempóból. 2010 óta azonban folyamatosan gyártjuk az alkotásokat, és talán mondhatom, hogy pozitív visszhanggal.” – állítja Gergő, aki azt is elárulta, hogy a dráma áll hozzá a legközelebb.


Most azonban minden eddiginél merészebb vállalkozásba fogott rendezőpartnerével, Gallai Józseffel. Közös rendezésük egy magyar-francia thriller, az Interjú címet viseli. A film forgatókönyvét Gallai József jegyezte le. A történet szokványosan indul: egy fiatal nő álláshirdetésre jelentkezik, a helyszínen azonban egyáltalán nem megszokott interjúhelyzet várja. Egy hidegvérű gyilkos - aki csak telefonon keresztül hallattatja a hangját – macska-egér játékot játszik a főhősnővel. A film ereje nem az erőszakos jelenetekben rejlik, ennél többről van szó. A véresen komoly játék régi sebeket, váratlan titkokat hoz a felszínre, ami mozaikszerűen rajzolódik ki a néző előtt. Gallai József elmondta, hogy a film alapötletét az a tény ihlette, hogy ma Magyarországon nagyon nehéz álláshoz jutni, és ebben a cipőben ő is többször járt már. Ezt a helyzetet továbbgondolta és kicsivel több, mint egy órás, tizenhatos karikával ellátott film kerekedett belőle. A rendezők elmondták, hogy az Interjú című thriller egy minimálkötségvetésű film. Alig 250 ezer forintból, nyolc forgatási nap alatt készült. Ez azonban mit sem vesz el a színészi játék színvonalából, a forgatókönyv kidolgozottságából, a hibátlan zenei aláfestésből, az operatőri munka és a vágás minőségéből. Az alkotópáros azt is elárulta, hogy már tervben van a következő munka, mely valószínűleg Csáth Géza egyik novellájának adaptációja lesz.


Baranyai-Vajda Zsuzsa


 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb