Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Jánosháza város lett

2013.09.20.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

2013. július 15-vel városi rangra emelkedett Jánosháza. Az avató ünnepségre augusztus 17-én került sor, ahol dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter adta át a várossá avatott Jánosháza kulcsát.

Ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a városavató ünnepség Jánosházán, ahol több százan gyűltek össze, hogy tanúi legyenek a történelmi eseménynek. A hivatalos ceremónián dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter nyújtotta át Keresztes István polgármesternek a huszárok kíséretében hozott városi jelképeket, a köztársasági elnök által aláírt alapító okiratot és a város kulcsát.


  


A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy eddig Jánosháza az ország legnagyobb faluja volt, most pedig a legkisebb városa lett. Hozzátette azt is, hogy ennek a közösségnek "van ereje és van bátorsága dolgozni, van benne tartás és elszántság, hogy kézbe vegye a saját sorsát". A városi rang elnyerése komoly előrelépést jelent, ugyanakkor új kötelességeket és új feladatokat is hordoz magában. Az avató ünnepségen a történelmi egyházak képviselői megáldották a városi jelképeket, majd Keresztes István, Jánosháza polgármestere szólt a legfiatalabb magyar város polgáraihoz. A város első embere múltbeli visszatekintésében felidézte a település történelmét, megemlékezett annak mezővárosi jellegéről, majd részletesen ismertette az elmúlt évek fejlesztéseit, amelyek hozzájárultak a fejlődéshez. V. Németh Zsolt, vidékfejlesztési államtitkár utalt arra, hogy az új rang új lehetőségeket is jelent a településnek. Az ünnepségen jelen volt Harangozó Bertalan, Vas megyei kormánymegbízott és Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki Vas megye selyemzászlaját adományozta az új városnak. Megtisztelték a települést a testvérvárosi delegáció tagjai és a környékbeli települések polgármesterei is. Jánosháza városi rangra emelkedésével Vas megye városainak száma 13-ra bővült. Az ünnepi eseményen díszpolgári címet vehetett át Kiss László alkotmánybíró, a település szülötte, és ugyancsak köszöntötték a város első újszülöttjét Őri Ármint, illetve Simon Ferencnét, Jánosháza legidősebb, 101 éves polgárát.


 


VZS

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb