Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Megújult a templom Izsákfán

2013.08.07.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Ünnepi szertartásra hívta július 14-én a délutáni harangszó az izsákfai városrészen élő híveket. Ezen az ünnepi napon dr. Veres András megyés püspök megáldotta a felújított templombelsőt és hálaadó szentmisét tartott.




A 210 éves klasszicista stílusú templom teljes külső felújítása 2005-ben fejeződött be. Az épület helyreállítása óta eltelt nyolc év, azóta a belső falak is megérettek a frissítésre. Az idei évben került sor a belső rekonstrukcióra, ami magában foglalta a nyílászárók és a falak újrafestését valamint a kisebb javítási munkálatokat. A költségek fedezetéül szolgáló mintegy 3 és fél millió forintot a hívek adakozásából és a korábbi renoválásból maradt összegből teremtették elő. A felújított templombelső megáldására ünnepi szentmise keretében került sor, amit dr. Veres András megyés püspök celebrált.


 


A július 14-én bemutatott szentmise a templom előtt vette kezdetét, ahol Erdélyi Antal részönkormányzat-vezető mondott köszönetet mindazoknak, akiknek a jóvoltából megszépülhetett a templom. Horváth Ferenc, világi elnök köszöntőjét követően Nagy Cintia, Horváth Rebeka és Zsoldos Kitti egy Reményik Sándor verssel fogadta a szombathelyi püspököt. A templomba lépés előtt Dr. Veres András megáldotta a megszépült épületet, majd a Krisztus szenvedésére emlékeztető, Izsákfa valamint a Bokod utca végén álló úti keresztet, mely a téli időjárás viszontagságai miatt szorult felújításra. Áldást mondott a több mint 30 éves haranglábra is, mely Németh Gyula és Gregorich Ferenc népművészek keze munkáját dicséri, és amelyet a Városgondnokság állított helyre a közelmúltban. A felújított templomban tartott ünnepi szentmisén a püspök prédikációjában a szeretet hierarchiájáról tanított, majd utalt a szent helyek jelentőségére is: „Habár Isten nem köthető egyetlen fizikai helyhez sem, az Istenben hívő embereknek mégis szükségük van arra, hogy legyen egy hely, ahol közösen imádkozhatnak.” – mondta dr. Veres András, aki reményét fejezte ki, hogy az izsákfai templom megújulásával az emberek egyéni és családi vallásossága is megerősödik.  Az ünnep végén dr. Koltai Jenő esperesplébános köszönetet mondott a szolgálat végzéséért a megyéspüspöknek, majd a szertartás a Boldogasszony Anyánk egyházi ének és a magyar Himnusz eléneklésével ért véget.


Vajda Zsuzsa


 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb