Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Ha július, akkor falunap

2013.07.15.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Falunapot ünnepeltek az izsákfai városrészen élők július 6-án. A faluház körüli terület szombat délutánra benépesült, a kulturális műsorokkal párhuzamosan a bográcsokban hagyományosan gulyás főtt.

  


Július első hétvégéje piros betűs ünnep az izsákfaiak életében, hiszen akkor tartják a falunapot. A sok éves múltra visszatekintő programsorozat idén is a részönkormányzat és a Kemenesaljai Művelődési Központ szervezésében valósult meg. Sokan sokféleképpen eltölthették az idejüket, hiszen most is az volt a lényeg, hogy közösen ünnepeljenek az emberek. Miközben a színpadon a helyi tehetségek produkciói mentek sorra, a bográcsokban ízletes ételek főttek. Ahogy lenni szokott, idén is a falu lányai-asszonyai ragadtak fakanalat, és három üstben főzték a jól ismert krumpli-, és babgulyást. A faluház udvarára a kellemes nyári meleg és a pápai Alter Ego Retroformáció zenés szórakozató műsora csalogatta a helyieket. A késő délutáni órákra lassan elfogytak a színpad előtti üres székek. A műsorok sorát Fehér László polgármester, dr. Kovács Zoltán önkormányzati képviselő és Erdélyi Antal részönkormányzat-vezető rövid beszéde szakította meg, majd a történelmi egyházak képviselői áldották meg a falunapot. A rendezvény folytatásában fellépett az újjá alakult Kemenesalja Néptánccsoport és a ’70-es ’80-as évek meghatározó zenésze, Solymos Tóni.


   


A gyerekek mindeközben kedvükre szórakozhattak a vidámparkban és a kézműves asztalnál, Monita műsora pedig nemcsak dalra, hanem táncra is perdítette őket. A focipályán izsákfa és nagysimonyi futballmérkőzést követhettek a szurkolók, amit a hazaiak egy gólos különbséggel elvesztettek. A jókedvet ez sem szegte, a jégesővel fenyegető viharfelhő viszont a kultúrházba kergette a vigadókat, így a falunapi bál ott lett megtartva.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb