Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Éremeső a kéziseknél

2013.06.18.

 A CVSE kézilabda szakosztálya sikeres bajnoki szezont zárt a 2012/2013-as évadban. Az NB II-ben szereplő női csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a bronzérmet a férfi kézilabdázóknak is sikerült megszerezni. Formálódni látszanak az utánpótlás csapatok is, akik a jövőt alapozhatják meg játékukkal. Az elmúlt szezont Szabó Lóránt, a kézilabda-szakosztály vezetője értékelte.


 


Megyei rangadóval zárult az NB II-es női kézilabda-bajnokság: az izgalmasra sikeredett végjáték eredményeként a tabella harmadik helyén végzett a CVSE Vulkán fürdő. „Nagyon erős mezőnyben sikerült kivívni ezt a helyezést. A közvélemény szerint a legerősebb NB II-es mezőny az Észak- Nyugati csoport, ahol a lányok is játszottak.” - mondta Szabó Lóránt, a kézilabda-szakosztály vezetője. A bajnokság befejezése után egy héttel, május 25-én az NB II-es csapat játékosainak, edzőinek, Fehér László polgármester és a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Szabó József adták át a bronzérmeket, méltatták teljesítményüket és köszönetet mondtak mind a játékosoknak, mind az edzőknek, Salamonné Csótár Adriennek és Rozmán Gergőnek valamint a szakosztály vezetőinek, Szabó Lórántnak és Novák Istvánnak, akik figyelemmel kísérték és a lányokkal együtt végigküzdötték a szezont. Ugyanezen alkalomból köszöntötték a dobogóról épphogy lecsúszott utánpótlás csapat tagjait is, akik pontazonossággal, egymás elleni eredmény alapján estek el a bronzéremtől és lettek negyedikek. Dicséretes, hogy az utánpótlás csapatból négy játékos szerepelt a felnőtt csapatban is.


A férfi kézilabdázók június 2-án játszották az utolsó bajnoki mérkőzésüket. Az évadban a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság bronzérmese lett a férfi alakulat.


Sikeres évet zárt a szakosztály az utánpótlás csaptokkal is. Tavaly nyáron Kósa Ottó és Szabó Lóránt vezetésével egy hetes bentlakásos edzőtáborban készítették fel az U12 fiú és lány csapatot. Az utánpótlás bajnokság szeptember végével indult el, ahova öt korosztályos csapattal neveztek be. Több mérkőzés után a következő eredmény alakult ki:


Az Erima gyermekbajnokságon az U8-as lányok (2. osztályosok) a megyebajnokság 7. helyezettjei lettek. Az U8-as fiúk a megyei bajnokság 1., a régió döntő 4. helyét szerezték meg. Az U12-es korosztályos lányok, azaz a 6. osztályosok a megyei 4. helyezését, míg ugyanezen korcsoport fiú csapata a megyei bajnokságon 1., a régió döntőn 4. lett. Az U12-es fiúk (III. korcsoport) a Diákolimpián a megye bajnoki címet szerezték meg, az országos döntőn pedig ezüstérmesek lettek. Az U14-es fiúk (8. osztályosok) az Erima gyermek kézilabda bajnokság megyei 3. helyén végeztek.


„Az elmúlt évek sikerei alapján, ezen a nyáron is megszervezzük az edzőtábort az utánpótlás korosztályoknak. A célunk az, hogy minden utánpótlás korcsoportban legyen a CVSE- Vulkán fürdőnek fiú és lány csapta, és ebből az építkezésből tudjuk erősíteni a nemzeti bajnokságban szereplő csapatainkat.” – nyilatkozta lapunknak Szabó Lóránt, a CVSE kézilabda-szakosztály vezetője.


 


Vajda Zsuzsa

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb