Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Szemléletformálási Akciónap Általános Iskolások részére

2021.12.16.

 „TE TEGYÉL ÉRTE!” – KLÍMATUDATOSSÁGOT ERŐSÍTŐ


LAKOSSÁGI SZEMLÉLETFORMÁLÁS CELLDÖMÖLKÖN


Projektazonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00093


Kedvezményezett: Celldömölk Város Önkormányzata


 


 


Szemléletformálási Akciónap: Általános Iskolások részére – Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolája


2021. december 15-én a Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolájába látogattak Önkormányzatunk animátorai egy szemléletformálási akciónak keretében.

Felállításra került az önkormányzat klímastandja. A tanulók egy zöld kézműves foglalkozás kertében a háztartásban az egyik legnagyobb hulladékot képző PET palackok újra felhasználásának néhány lehetőségét sajátították el. A tisztított palackokból különböző tárgyakat, játékokat alkottak meg a gyerekek. Az animátorok és a felügyelő tanárok segítségével készült kaspó, ceruzatartó, szélforgó.

A Palántolda programelem kertében a palackokból kialakított „cserepekbe” magokat ültettek a gyerekek. Csupa konyhakerti növény magjait helyezték bele a földdel megtöltött tartókba. Ezeket hazavitték és később kiültethetik a kertbe, balkonra.

A kézműves foglalkozások mellett különböző a klímavédelemhez kapcsolódó témájú kvízek kitöltésével a gyerekek az eddig megszerzett információkat elmélyíthették és újabbakat szerezhettek. Az animátorok a kitöltés után megbeszélték az egyes kérdéseket a diákokkal, így mindenki megtudhatta, hogy melyik kérdésre adott helyes választ.

Az eseményen kitöltésre került 24 db Klímakvíz. Elkészítésre került 20 db ceruzatartó PET palackból, 22 db kaspó PET palackból, 21 db szélforgó.


Az eseményen készült képek megtekinthetők a KEHOP-1.2.1-18-2018-00093 - „Te tegyél érte!” – klímatudatosságot erősítő lakossági szemléletformálás Celldömölkön aloldalon.


 




dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb