Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Polgármesteri köszöntő

2014.10.20.

 


Kedves Látogató!

 

Barangolásra hívom Önt, hogy megismerje Celldömölk múltját, jelenét, és elképzelhesse az itt lakók által megálmodott jövőjét.


 


Kemenesalja központjában sétálva megnézheti a város nevezetességeit, látnivalóit, megismerheti tradícióit, bekapcsolódhat a programokba. Láthatja a máriazelli mintára épült Mária-kegytemplomot, megismerheti a nálunk letelepült Koptik Odó apát történetét, a híres búcsújáróhelyet. Az ötmillió éves Ság hegyen kalandozva szeme elé tárul az egykori tűzhányó maradványa, a kettős csonkakúp, a bazaltbányászat során kialakult kráter lenyűgöző látványa. A pincék között szorgoskodó gazdák szőlőt termelnek, a hegyi nedűvel szívesen kínálják az arra járót. A Ság lábánál a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben érezheti a víz megújító, gyógyító hatását, a létesítmény vendégeként nyolc medencében és számos szolgáltatás által kapcsolódhat ki és frissülhet fel.


A májusban rendezett fúvószenei találkozó, a Kráterhangverseny épp oly népszerű, mint a szeptemberi szüreti napok programsorozata. A Soltis Lajos Színház társulata, a gyermek és ifjúsági csoportok, a civil szervezetek rendezvényei színes és tartalmas programokat nyújtanak mindenkinek. Asztalitenisz-csapatunk országos és európai sikerei, labdarúgóink, kézilabdázóink bajnoki szereplései népes közönséget vonzanak.


 Nekünk, a város lakóinak és vezetőinek az a törekvésünk, hogy Celldömölk adottságait megőrizzük, kihasználjuk a lehetőségeket a további fejlődésre. Megfeleljünk a környező világ kihívásainak, hogy utódaink is jól érezhessék magukat Kemenesalja központjában. Ennek érdekében újítjuk fel a városközpontot, teremtjük meg a turizmus fellendítésének lehetőségeit, fejlesztjük intézményeinket.


 Szeretettel ajánlom figyelmükbe városunk igényes honlapját, amelyen barangolva napjainkról, elmúlt időkről és jövőbeli terveinkről egyaránt számos érdekességet olvashat. Friss információkat, hasznos tudnivalókat talál az önkormányzat munkájáról, a város mindennapi életéről.


 Kellemes böngészést kívánok Önnek Celldömölk honlapján. Remélem, virtuális látogatása után városunkban üdvözölhetjük.


 


Fehér László

polgármester

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb